Catàleg de l'exposició produïda per la Fundació Joan Miró i el centre KRTU, i comissariada per l'historiador Joan M. Minguet Batllori el 2004, coincidint amb l'Any Dalí.
Atenció! Últims articles en estoc
Data de disponibilitat:
Autor: Joan M. Minguet Batllori
Editorial: Galàxia Gutenberg
Any de publicació: 2004
Característiques del producte:
224 pàgines
Rústica
24 x 17 cm
Idiomes disponibles:
ISBN català: 84-8109-486-2
ISBN espanyol: 84-8109-485-4
Descripció:
El Manifest Groc o Manifest Antiartístic Català, signat pel crític d’art Sebastià Gasch, el crític literari Lluís Montanyà i el pintor Salvador Dalí, va ser difós durant el mes de març del 1928 i es va convertir en el manifest artístic més important de l’avantguarda catalana històrica i probablement en un dels més importants de l’avantguardisme espanyol. Adreçat als joves catalans, denunciava l'estat de "putrefacció" de la cultura i feia una defensa aferrissada de la modernitat i de l'herència futurista i cubista i també d’elements de caire dadaista.
L’exposició va mostrar l’important paper que Salvador Dalí va tenir en la gestació del manifest, amb unes quantes versions prèvies, i el contingut volgudament provocador que atacava els convencionalismes i la cultura oficial catalana hereva del Noucentisme, així com les reaccions que va generar en els àmbits públic i privat.
"Éluard, Cramer, Miró - «À toute épreuve»", més que un llibre reconstrueix la història de la creació del llibre de Miró fet a partir d'un recull de poemes de Paul Éluard amb el mateix títol. La mostra s'inclou dins la sèrie Miró. Documents, que té per objectiu aprofundir en alguns aspectes de l'obra de Miró a partir del fons de l'Arxiu de la Fundació.
Aquest catàleg presenta no només el treball arquitectònic de Sert, sinó també la repercussió que el seu treball ha tingut en l’entramat urbà. Com a teòric, sent molt jove defensava els plantejaments de la nova arquitectura. Com a creador, va ser autor d’edificis encara avui admirats com la Fundació Joan Miró. Creat per contenir-hi l’obra del seu amic...
Prophetia és un projecte d’Imma Prieto que consta d’una exposició i d’aquesta publicació. Totes dues es vertebren a partir de tres conceptes: rapte, correspondència i responsabilitat. En paraules de la comissària, “el projecte no parteix tant d’una pregunta sinó d’una constància: la separació o abisme que hi ha entre una idea d’Europa, gairebé romàntica,...