El Manifest Groc. Dalí, Gasch, Montanyà i l'antiart

P.V.P.: 34,90 €
Preu Amic: 31,41 €

Catàleg de l'exposició produïda per la Fundació Joan Miró i el centre KRTU, i comissariada per l'historiador Joan M. Minguet Batllori el 2004, coincidint amb l'Any Dalí.

Autor: Joan M. Minguet Batllori
Editorial: Galàxia Gutenberg
Any de publicació: 2004

Característiques del producte:
224 pàgines
Rústica
24 x 17 cm

Idiomes disponibles:
ISBN català: 84-8109-486-2
ISBN espanyol: 84-8109-485-4

Descripció:
El Manifest Groc o Manifest Antiartístic Català, signat pel crític d’art Sebastià Gasch, el crític literari Lluís Montanyà i el pintor Salvador Dalí, va ser difós durant el mes de març del 1928 i es va convertir en el manifest artístic més important de l’avantguarda catalana històrica i probablement en un dels més importants de l’avantguardisme espanyol. Adreçat als joves catalans, denunciava l'estat de "putrefacció" de la cultura i feia una defensa aferrissada de la modernitat i de l'herència futurista i cubista i també d’elements de caire dadaista.

L’exposició va mostrar l’important paper que Salvador Dalí va tenir en la gestació del manifest, amb unes quantes versions prèvies, i el contingut volgudament provocador que atacava els convencionalismes i la cultura oficial catalana hereva del Noucentisme, així com les reaccions que va generar en els àmbits públic i privat.

Productes relacionats