Blog Fundació Joan Miró Fundació Joan Miró
30_05_2022

Pernoctació o mort

Després de 101 dies, finalitzava l’exposició Isabel, de l’artista Victor Jaenada, que va obrir al gener el cicle Salt i immersió de l’Espai 13, comissariat per Pere Llobera. Jaenada, a manera de comiat i catarsi amb la seva exposició, va decidir passar al museu l’última nit en què la seva creació pernoctava a les sales de la Fundació Joan Miró. Tot seguit, reproduïm un text, imatges i vídeos amb les seves impressions sobre l’exposició i aquella darrera nit.

Continua llegint Pernoctació o mort
23_07_2020

Orbitant en una habitació

Fa quatre anys que Serafín Álvarez treballa amb alumnes de batxillerat artístic amb l’objectiu d’acostar-los a l’art contemporani, posant-los en contacte amb processos de treball professional i fomentant un pensament crític envers la creació artística. Aquest curs, la pandèmia ho ha trastornat tot.

Continua llegint Orbitant en una habitació

La (im)possibilitat d’una illa

Com els camps de força que mantenen unides les partícules en els àtoms, les connexions aparentment allunyades entre narratives i individus es converteixen, de vegades, en reflexions afins. És el cas de la trobada fortuïta entre l’aïllament, tema principal de La possibilitat d’una illa, i el fil de pensament que Agustín Fernández Mallo teixeix subtilment en aquest nou article per al blog.

Agustín Fernández Mallo, físic i escriptor establert a Palma i autor, entre d’altres obres, de la trilogia Nocilla Dream, Nocilla Experience i Nocilla Lab, forma part del panorama actual de la literatura i de l’art contemporani. La seva darrera novel·la és Trilogía de la guerra.

Continua llegint La (im)possibilitat d’una illa

Habitants de Nobarnimad

El cicle de l’Espai 13 per al curs 2016-2017, Peu a fora. Expedicions i diàspores, presenta sis treballs artístics realitzats des de la perifèria dels circuits habituals de l’art contemporani. A la meitat del recorregut del cicle, Eloy Fernández Porta, assagista i escriptor, aborda la idea de la perifèria des de la ficció en forma de set relats breus.

Continua llegint Habitants de Nobarnimad
24_01_2017

Respuestas en una exposición

Vaig posar a un mateix nivell els objectes, els performers, els visitants, i vaig forçar una mica més el concepte d’«incertesa», fent que els performers no fossin tots triats per mi, sinó que vaig fer una proposta oberta al públic perquè hi participés, ja que vaig veure que aleshores podrien emergir relacions imprevistes.

Continua llegint Respuestas en una exposición
22_11_2016

Del marxar per créixer a «El viatge de la Muna»

Viure a fora és que el temps es pari en una banda del món i s’acceleri en una altra. No és l’efecte dels jet lags ni de les diferències horàries. És un temps subjectiu intern i capriciós que esvalota emocions i modifica prioritats. A qui pertanyem? A on? Els psicòlegs i els sociòlegs ho deuen haver estudiat i en parlarien amb més propietat, però que avorrit seria explicar les intuïcions que et proporciona una vida nova a través d’un titular científic, no?

Continua llegint Del marxar per créixer a «El viatge de la Muna»
Back to top